Trimsalon

Hoe, wat, waarom?

Elke hondenopvang aan huis was ik altijd bezig geweest met de vacht verzorging, zodat ze lekker in hun vel kunnen voelen en weer verzorgt naar huis kan.

Zodoende ben ik me gaan verdiepen in het vak Hondentrimmer, in 2018 ging ik opleiding volgen bij HKI in Bunnik.

De trimsalon

En zie hier; Trimsalon Healthy Dogs is ontstaan. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat de honden met respect en geduld behandeld worden. Geen haastwerk, uw hond is altijd alleen in de salon. Alle honden komen op afspraak en zodoende is er ook voldoende tijd voor iedere hond. In overleg worden de wensen van de klant en de mogelijkheden van de vacht afgesproken.

 

 

Trimtechnieken

Trimmen is een algemene benaming voor alle behandelingen om de vacht van de hond in een goede conditie te brengen. Hier leggen we alle verschillende methodes uit die wij in onze trimsalon toepassen.

 

Plukken
Door een vacht te ‘plukken’ wordt de bovenste haar-laag bij honden met een ruwharige vacht verwijderd. Plukken kan alleen als de vacht “plukrijp” is, dit betekent dat de deklaag los moet zitten. Alleen dan is deze gemakkelijk te verwijderen. De ondervacht blijft zitten.

 

Knippen
Knippen doen we bij honden met een fijne haarsoort. De vacht wordt ingekort
met een schaar. Knippen vereist een goede techniek om het juiste resultaat te bereiken.

 

Scheren
Scheren wordt toegepast bij diverse trimtechnieken omdat sommige lichaamsdelen altijd geschoren moeten worden. Dit is uiteraard afhankelijk van de ras Standaard. Sommige honden  worden geschoren op wens van de eigenaar of wanneer het karakter van de hond het plukken niet toelaat.
De kwaliteit van de vacht speelt een rol in de keuze van de behandeling.

Scheren doen wij met een professionele tondeuse. Afhankelijk van de gewenste lengte gebruiken wij verschillende scheerkoppen die elk een eigen lengte hebben.

 

Effileren
Effileren is een techniek die bij verschillende rassen word toegepast. Effileren is een vacht uitdunnen of inkorten met behulp van een effileerschaar.
Deze schaar heeft kleine tandjes waardoor de vacht niet in een keer wordt
afgeknipt. Hierdoor zal een natuurlijker resultaat ontstaan.

 

Ontwollen
Met het ontwollen van een vacht wordt los onderhaar verwijderd. Wij gebruiken hiervoor een soort harkje en een professionele waterblazer.

Wat is een waterblazer?
Een waterblazer is een zeer groot model föhn die met grote kracht het water en het losse onderhaar uit de vacht blaast.

 

Voordeel van de waterblazer
Door het wassen komen de haren goed los te zitten en zijn deze gemakkelijk te verwijderen met de waterblazer.

Het haar wordt er als het ware uitgeblazen en het vastzittende haar wordt tegelijkertijd gedroogd.

Ontklitten
Klitten zijn niet uit kambaar op een gepropte haarbolletjes en kunnen in de hele vacht voorkomen. Zelfs bij een goede verzorging worden sommige plekjes wel eens vergeten met kammen.

 

Typische plaatsen voor klitten

Klitten vindt u veelal achter de oren, bij de lies en aan de voeten. Klitten kunnen huidirritatie en smetplekken veroorzaken.

De huid onder de klit krijgt geen lucht meer en wordt schilferig en rood. In een latere stadium gaat het haar vervilten.

 

Afhankelijk van het type hond, de kwaliteit van de vacht en de wens van de eigenaar bepalen wij welke technieken er toepast worden.

Graag bespreken wij vrijblijvend de mogelijkheden met u en word de prijs kenbaar gemaakt.

 

Haal & breng service
Als het nodig is halen wij uw hond op en brengen wij deze weer thuis. Dit doen wij alleen in ………. een omgeving tot een straal van ongeveer 15 kilometer.